Lezingen, workshops & ouderbijeenkomsten

Lezingen, workshops & ouderbijeenkomsten

Groepsvoorlichting aan (aanstaande) ouders/verzorgers
Naast consulten en zorg op maat, geven wij voorlichting in de vorm van lezingen, workshops, ouder- en informatiebijeenkomsten aan (aanstaande) ouders. Uiteraard zijn ook andere mensen welkom die een rol spelen bij de opvoeding. De groepsvoorlichting geven wij op het consultatiebureau, de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in het buurthuis.

Workshops en informatiebijeenkomsten: voor aanstaande ouders/verzorgers                                                                               Als u zwanger bent, kunt u met veel vragen zitten. Hoe ga ik het straks allemaal regelen? Hoe combineer ik de zorg van de baby met werk? Hoe maak ik contact met de baby in de buik? Tijdens de workshops bespreken we dit soort vragen. Ook wisselt u samen met andere (aanstaande) ouders ervaringen en ideeën uit. De workshops geven wij aan maximaal 12 ouders. U kunt kiezen uit de volgende workshops:
1. Workshop Contact met je (ongeboren) baby
2. Workshop Klaar voor het ouderschap?
3. Informatiebijeenkomst borstvoeding
Als aanstaande ouder heeft u waarschijnlijk vragen over het geven van borstvoeding. Tijdens de bijeenkomst krijgt u handige tips en informatie. De informatiebijeenkomst geven wij aan maximaal 30 ouders. Er is één soort informatiebijeenkomst borstvoeding die wij maandelijks in verschillende plaatsen in de regio geven.

prenataal-informatiebijeenkomst-borstvoeding

 

Schrijf u nu in voor een workshop!

Kijk voor meer informatie op: www.cjgactiviteiten.nl

 

 

Lezingen, workshops en ouderbijeenkomsten Positief Opvoeden, Triple P: voor ouders/verzorgers
Het pedagogisch programma Positief Opvoeden, Triple P geeft ouders praktische tips om met kleine en grote problemen in het gezin om te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: driftbuien van peuters, niet luisteren, slecht slapen of problemen met zelfvertrouwen. Lastige situaties die regelmatig voor kunnen komen. Het programma Positief Opvoeden leert u omgaan met deze situaties. Kijk ook eens op www.positiefopvoeden.nl.

Lezingen
Tijdens de informele lezingen geven wij u tips over allerlei opvoedkundige vragen. De lezingen zijn speciaal gericht op ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar en geven wij aan grotere groepen van maximaal 30 ouders. U kunt kiezen uit:
1. Lezing de kracht van Positief Opvoeden
2. Lezing opvoeden tot zelfvertrouwen en zelfredzaamheid
3. Lezing veerkracht bij kinderen bevorderen

lezingen-po

 

 

Schrijf u nu in voor een lezing!

Kijk voor meer informatie op: www.cjgactiviteiten.nl

 

 

Workshops
Tijdens de workshops gaat u aan de slag met een specifieke opvoedvraag. De workshops zijn speciaal gericht op ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar en geven wij aan maximaal 12 ouders tegelijk. U kunt kiezen uit:
1. Workshop leren luisteren
2. Workshop goed slapen
3. Workshop omgaan met ruzie
4. Workshop boodschappen doen met kinderen

5. Workshop leren praten
6. Workshop mediaopvoeding 0-4 jaar  NIEUW                                     (de laatste twee workshops zijn geen onderdeel van TripleP, maar door JGZ Kennemerland ontwikkeld).

ws-leren-luisteren

 

 

Schrijf u nu in voor een workshop!

Kijk voor meer informatie op: www.cjgactiviteiten.nl

 

 

 

Ouderbijeenkomsten
Tijdens de ouderbijeenkomsten gaat u aan de slag met een specifieke opvoedvraag. De bijeenkomsten zijn speciaal gericht op ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar en geven wij aan maximaal 5 ouders. De meerwaarde van deze ouderbijeenkomsten is dat de groepen klein zijn, waardoor u intensief met andere ouders ervaringen en ideeën kunt uitwisselen. Ook is er tijd voor individueel advies. U kunt kiezen uit:
1. Ouderbijeenkomst samen aan tafel
2. Ouderbijeenkomst zindelijk worden
3. Ouderbijeenkomst als je pas een baby hebt

Wilt u meer informatie over al onze workshops, lezingen en bijeenkomsten, kijk op www.cjgactiviteiten.nl.                                    U kunt zich hier ook inschrijven!